Musiikkivinkit

Tampere Filharmonian muusikoita voit kuulla orkesterin omien konserttien lisäksi muuallakin. Kyseessä voivat olla orkesterin kamarimusiikkiryhmien tai muusikoiden omat konsertit. Lisäämme tiedot orkesterilta ja muusikoilta tulleiden ilmoitusten perusteella.


Tampereen salonkiorkesteri

Tampereen salonkiorkesterin riveissä soittaa useampia Tampere Filharmonian muusikoita ja keväästä 2019 lähtien orkesterin kapellimestarina toimii viulistimme György Balázs. Orkesteria voit kuulla

  • su 29.9. klo 17 Haiharan Taidekeskuksessa
  • su 6.10. klo 15  Lielahden koululla
  • su 1.12. klo 17 Haiharan Taidekeskuksessa

La Monica - renessanssin helmi

Konsertti Lempäälän Pyhän Birgitan kirkossa su 22.9. klo 18

Vokaaliyhtye Cantus Alaudae
Fioretto Ensemble
johtaa Debra Gomez-Tapio

La Monica -konsertti rakentuu renessanssiajalla ympäri Eurooppaa tunnetun La Monica -kansanlaulumelodian ympärille. Se on aikakautensa kauneimpia, suosituimpia ja mieleenpainuvimpia lauluja, jonka suomalaiset tuntevat nykyisinkin adventti- ja kiitosvirtenä. Melodiaa versioitiin runsaasti ja sitä käytettiin niin maallisten kuin kirkkomusiikkisävellysten pohjana. Konsertissa kuullaan sen pohjalle tehtyjä lauluja sekä virtuoosisia urku- ja instrumentaaliteoksia. Ohjelman huipentaa 8-ääninen G.Frescobaldin Missa Sopra La Monica -messu. Mukana laulamassa on apulaisintendenttimme Elina Aho-Kuusama.

Esiintymässä Fioretto Ensemble ja vanhan musiikin Cantus Alaudae -vokaaliyhtye

Debra Gomez-Tapio, harput ja johto
Aira Maria Lehtipuu, viulu
Janek Öller, nokkahuilut
Ilpo Laspas, urut ja cembalo
Kaisa Kelloniemi ja Anu Mattila, sopraano
Elina Aho-Kuusama ja Anna Edgren, altto
Mats Lillhannus ja Juho Punkeri, tenori
Pekka Alonen ja Lauri Solin, basso

Konsertin järjestävät Lempäälän kunta ja seurakunta sekä Tampereen vanhan musiikin ystävät ry. Konsertti on osa keskiaikahenkisten Birgitta-päivien ohjelmaa. Ohjelman hinta on 10 € ovelta ostettuna.

Aikojen lopun kvartetto

su 27.10.2019 klo 19, Lapuan tuomiokirkko

TampereRaw-yhtye

Aloitimme syksyllä pienimuotoisen kirkkokiertuuen Oliver Messiaenin Aikojen lopun kvartetolla. Ranskalaisen säveltäjä, urkuri ja ornitologi Messiaenin sotavankileirillä kirjoittama ainutlaatuinen teos on esitetty tähän mennessä Järvenpään ja Perttelin kirkoissa. Seuraava konserttimme on Lapuan tuomiokirkossa sunnuntaina 27.10.2019 klo 19. Tämä teos ei jätä ketään kylmäksi!

Minna Canth - Naisen muotokuva -konsertti

su 1.12.2019 klo 15, Musiikkitalon Carmeta-sali, Helsinki

TampereRaw-yhtye

Minna Canth - Naisen muotokuva -konserttimme kuullaan nyt Helsingissä, Musiikkitalon Camerata-salissa sunnuntaina 1.12.2019 klo 15. TampereRaw kunnioittaa tamperelaissyntyisen kirjailijan ja yhdenvertaisuuden esitaistelijan juhlavuotta konsertilla, jossa esillä ovat vahvat suomalaiset naiset. Kuulemme Cecilia Damströmin, Lotta Wennäkosken ja Minna Leinosen teokset kapellimestari Maria Itkosen johdolla. Konsertin juontaa vuoden 2018 Minna Canth-palkinnon saanut vapaa kirjailija Kaarina Hazard.