Musiikkivinkit

Tampere Filharmonian muusikoita voit kuulla orkesterin omien konserttien lisäksi muuallakin. Kyseessä voivat olla orkesterin kamarimusiikkiryhmien tai muusikoiden omat konsertit. Lisäämme tiedot orkesterilta ja muusikoilta tulleiden ilmoitusten perusteella.

Tampere Filharmonian ykkösrinki Livelabissa 

la 24.10. klo 15.00, Puutarhakatu 1, Tampere

G Livelab Tampere ja Tampere Filharmonia aloittavat yhteistyön, ja juhlan kunniaksi Tampere Filharmonian niin sanotusta ykkösringistä koottujen muusikoiden kokoonpano esiintyy ensimmäistä kertaa yhdessä kamariyhtyeenä! Kamarimusiikissa yksi yleisimpiä yhtyemuotoja on neljän soittajan jousikvartetti, mutta tässä konsertissa esiintyykin nonetti eli tuplamuoto jousikvartetista vahvistettuna kontrabassolla.

Ohjelma
Olli Mustonen: Nonetto nro 2
Dmitri Šostakovitš: Kaksi kappaletta jousioktetille: Preludi & Scherzo op. 11
Felix Mendelssohn: Oktetto Es-duuri op. 20

Pekko Pulakka, viulu
Anton Chausovskii, viulu
Heidi Kuula, viulu
Kimmo Tullila, viulu
Mikhail Slobodjaniuk, alttoviulu
György Balasz, alttoviulu
Kalle-Pekka Koponen, sello
Jarkko Uimonen, kontrabasso

Lippu: Standard 25 €

Mikäli keikka ei ole ennakkoon loppuunmyyty, keikalle myydään opiskelijalippuja ovelta hintaan 20 €/kpl. Ovilipunmyynti aloitetaan keikkapäivänä klo 14. Konsertti on ikärajaton. 


Salin klassiset -konsertti

su  25.10 2020 klo 15.00, Ylöjärven kaupungintalo, Kuruntie 14 D, 33470 Ylöjärvi

Esiintyjät:
Katri Nikkanen, viulu
Kirsimarja Kiviruusu, piano

Ohjelma:
W.A. Mozart: Sonaatti e-molli KV 304
Allegro
Tempo di Menuetto

C. Debussy: Sonaatti
Allegro vivo
Intermede.Fantasque et leger
Finale.Tres anime

L. van Beethoven: Sonaatti nr 9 A-duuri "Kreutzer"
Adagio.sostenuto. Presto
Andante con Variazioni
Presto

Liput 10 €, käteisellä ovelta.

Requiem – renessanssimusiikin valoa Pyhäinpäivään

pe 30.10.2020 klo 19, Sääksmäen kirkko

Vokaaliyhtye Cantus Alaudae, johtaa Debra Gomez-Tapio

Ilpo Laspas, urut

Ohjelma 15/10 €

Lämpimästi tervetuloa Pyhäinpäivän aattona 30.10.2020 klo 19 Valkeakosken Sääksmäen keskiaikaisen kirkon Pyhäinpäivän aaton konserttiin! Konsertin pääteos, espanjalaisen renessanssimestari Thomas Luis de Victorian sielunmessu Requiem - Officium Defunctorum 6 laulajalle on yksi aikakautensa upeimmista vokaaliteoksista. Se soi perjantai-iltana vokaaliyhtye Cantus Alaudaen tulkitsemana, vanhan musiikin ekspertti Debra Gomez-Tapion johtamana. 

Konsertissa kuullaan lisäksi sielunmessun osia jaksottamassa urkuri Ilpo Laspaksen viipyileviä ja virtuoosisia urkusooloja. Cantus Alaudae -yhtyeessä laulavat Kaisa Kelloniemi, sopraano, Sanna Kola, mezzosopraano, Elina Aho-Kuusama, altto, Mats Lillhannus, tenori, Lauri Solin, baritoni ja Pekka Alonen, basso. Konsertin järjestävät yhteistyössä Sääksmäen seurakunta ja Tampereen vanhan musiikin ystävät ry.

Sanat & Sävelet: Kjell Westö – Tritonus

su 29.11.2020 klo 18.00, Tampere-talo

Käsikirjoitettu konsertti rakentuu Kjell Westön, Tritonus-menestysromaanin, ja huippumuusikoiden väliselle vuorovaikutukselle. Kjell Westö on itse osa esitystä ja paikalla kiertueella tapaamassa fanejaan. 

Kjell Westön teemallisesti poikkeuksellisen rikkaan Tritonius-teoksen aarre-arkusta löytyy lähes loputon määrä aina ajankohtaisia, mutta myös päivän polttavia teemoja. Näitä ovat mm. ystävyyden ja musiikin merkitys, nykyihmisen suuret pelot pandemioista ekokatastrofiin sekä terrori-iskuun, väkivallan häpeä ja toisaalta fyysisesti vahvan miehen ihannointi, vetäytymisen sekä yksinäisyyden tarve sekä ihmisten tarve eheytyä osana yhteisöään, ystävien avulla, unohtamatta ihmisen sensuellia puolta, rakkauden ja fyysisen läheisyyden kaipuuta.

Ja aivan yhtä rikas Westön kirja on myös musiikillisesti. Kirjassa on satoja inspiroivia musiikkiviitteitä.

– Konsertissa esitettävät kappaleet tulevat olemaan yllätys, mutta voimme paljastaa, että konsertissa tullaan kuulemaan sekä kapellimestari Thomas Branderin että saaristolaiscoverbändiliideri Reidar Lindellin musiikillista maailmaa suomalaisten eturivin taiteilijoiden tulkintoina, kertoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Konsertissa esiintyvät:
mezzosopraano Jenny Carlstedt
pianisti Tuomas Turriago
huilisti Anna Aminoff
klarinetisti Mark Reding
pianisti Marja Rumpunen
jousikvartetti FINESTre
kitaristi Mikko Kosonen
kirjailija Kjell Westö
Haastattelijana Paulina Ahokas

Liput 39 €
Eläkeläiset 32 €
Opiskelijat 29 €