Matkat

Kaikkiin kotimaan matkoihin ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella tai paperisella ilmoittautumislomakkeella, jota on jaossa myyntipisteessä. Täytetyn lomakkeen voi palauttaa myyntipisteeseemme kausikorttikonserttien yhteydessä tai lähettää esimerkiksi sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen matkat@proorchestra.fi, johon voi muutoikin lähettää vastaavat tiedot. Sihteerille voi ilmoittautua puhelimitse numeroon 050 463 5573.

Matkan osallistumismaksu laskutetaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

Yhdistyksen matkoja koskevat säännöt ovat seuraavat:

Musiikkimatkoja

Vahvan naisen muotokuva

Armi-ooppera

Lauantai 17.6.2023, Ilmajoen Musiikkijuhlat

TÄYNNÄ, voi ilmoittautua jonottamaan

Ilmajoen musiikkijuhlat tarttuu jälleen suureen suomalaiseen. Kesällä 2023 saa kantaesityksensä ooppera Marimekon perustajasta Armi Ratiasta.

Armi Ratia on ollut rakentamassa identiteettiämme ja antanut vahvan äänen suomalaiselle muotoilulle. Hänen yhdessä miehensä kanssa perustama tekstiiliyritys Marimekko on jatkanut maailmanvalloitustaan 1950-luvun jälleenrakentamisen ajoista tähän päivään.

Armi Ratian tarina on täynnä legendaarisia Marimekko-kaskuja, juhlia, menestyksen aallonharjaa ja vastapainona suurta epätoivoa, pettymyksiä, vihaa sekä taistelua rakkauden saamisesta ja antamisesta. Ooppera luo muotokuvan, jossa vahvana tunnettu nainen yrittää asettua itsensä kokoiseen muottiin, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Teoksen säveltäjä Eeva Kontu
Libretto sekä ohjaus Heta Maanperä
Armi - mezzosopraano Lilli Paasikivi

Muissa rooleissa Ville Rusanen, Sanna Iljin, Taneli 
Mäkelä, Jaakko Kortekangas ja Essi Luttinen sekä Ilmajoen Musiikkijuhlien oopperakuoro sekä lapsi- ja nuorisokuoro

Lähtö on klo 8.00 Vanhalta kirkolta, Tokeen Liikenne

Lounas klo 11 - 12

Ooppera ja väliaikakahvit klo 13 - 15

Paikat ovat A-kategoriassa vasemmassa katsomossa riveillä 12 - 14, paikat katoksen alla, ei kastuta!

Paluumatkalle lähdetään heti konsertin jälkeen ja Tampereella ollaan n. klo 18.30

Hinta on 160 €, sisältää matkan, oopperalipun, lounaan ja väliaikakahvin/-teen. Tämän matkan hinta on kaikille osallistujille sama, joten toivomme jäseniä ottamaan mukaansa puolison/ystävän ym. mukaan matkalle jäsenhintaan.

Ilmoittautuminen viimeistään 15.1.2023 
ilmoittautumislomakkeella.


Uusi Sillanpää-ooppera

Ihmiset suviyössä -ooppera, Myllykolun kesäteatteri 

Perjantai 28.7. klo 18, Hämeenkyrö

Myllykolussa nähdään ensi kesänä oopperaa. Ihmiset suviyössä -teosta tähdittävät Waltteri Torikka ja Johanna Rusanen. Rooleissa laulavat ja esiintyvät myös Tuomas Miettola, Päivi Nisula ja Ilkka Hämäläinen.

Paavo Korpijaakon säveltämä ja Elina Snickerin libretoksi kirjoittama ooppera perustuu Nobel-kirjailija Frans Emil Sillanpään samannimiseen romaaniin. Siihen pohjautuvaa filmatisointia vuodelta 1948 pidetään edelleen yhtenä merkittävimmistä kotimaisista elokuvista.

Tapahtumat sijoittuvat kesäiseen Hämeeseen, jossa yhden heinäkuisen viikonlopun aikana käydään läpi ihmiselämän vaiheet: syntymä, rakastuminen, kuolema. Teos ravistelee ihmisten syvimpiä tuntoja, herättelee ajatuksia inhimillisyydestä ja ihmisyydestä. "Tarinan ytimessä on omaksi itsekseen kasvaminen normien ja asenteiden ristipaineissa", kertoo Elina Snicker.

Paavo Korpijaakon säveltämä musiikki antaa tarinan henkilöille mahdollisuuden esittää tapahtumat kuten hän haluaisi muiden ne kokevan. "Musiikin on surtava tragediaa, iloittava onnesta tai raivottava epäoikeudenmukaisuudesta sekä myötätuntoisesti rakastettava jokaista hahmoa", Korpijaakko kuvailee.

Oopperan ohjaaja on Riikka Oksanen. Orkesteri soi etukäteen nauhoitettuna monikanavaäänityksenä, jonka äänisuunnittelusta vastaa Tomi Pietilä. Toteutuksesta vastaa nykymusiikin tulkintaan erikoistunut TampereRaw kapellimestarinaan Jouni Rissanen.

Kesäteatteri sijaitsee maaseudulla, joka kannattaa ottaa huomioon pukeutumisessa. Bussilta on kävelymatkaa teatteriin n. 200 m. Liikuntaesteisten kuljetuspalvelu busseilta katsomoon suunnitteilla, vahvistuu myöhemmin. Tavarat voi jättää bussiin esityksen ajaksi.

Lähtö on klo 16.15 Vanhalta kirkolta, Tampere, Tokeen Liikenne

Ooppera klo 18

Väliaikakahvi/-tee 

Paikat ovat A-kategoriassa, katoksen alla, ei kastuta! Katsomossa meille varatut penkkirivit

Paluumatkalle lähdetään heti konsertin jälkeen ja Tampereella ollaan n. klo 21

Hinta on 125 € , sisältää matkat, oopperalipun ja väliaikakahvin/-teen 

Sitova ilmoittautuminen viimeistään 15.5.2023
ilmoittautumislomakkeella.