Matkat

Kaikkiin kotimaan matkoihin ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella tai paperisella ilmoittautumislomakkeella, jota on jaossa myyntipisteessä. Täytetyn lomakkeen voi palauttaa myyntipisteeseemme kausikorttikonserttien yhteydessä tai lähettää esimerkiksi sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen matkat@proorchestra.fi, johon voi muutoikin lähettää vastaavat tiedot. Sihteerille voi ilmoittautua puhelimitse numeroon 0500 878 038.

Yhdistyksen matkoja koskevat säännöt ovat seuraavat:

Tulevia matkoja

Sinfoniakonsertti Musiikkitalossa

RADION SINFONIAORKESTERI, Mahlerin 7. ja Sakari Oramo, ke 27.3.2019 Musiikkitalo, Helsinki

Mahlerin sinfonioita esittelevässä sarjassa on päästy sinfoniaan nro 7, jonka johtaa RSO:n kunniakapellimestari Sakari Oramo. Teos on viisiosainen. Siinä on kaksi yölaulua (osat kaksi ja neljä), ja niiden välissä oleva scherzo tulisi esitysohjeensa mukaisesti soittaa varjomaisesti (schattenhaft). Sinfonia onkin saanut lempinimekseen Yön.

Lähtö on klo 16.00 Vanhalta kirkolta, Länsilinjat. Konserttiaika on klo 19.00−20.30.

Paikat ovat Musiikkitalon Konserttisalissa.

Kotimatkalle lähdemme välittömästi esityksen jälkeen. Bussi odottaa esityksen ajan. Tampereella olemme n. klo 23.00. Omat eväät mukaan!

Hinta jäseniltä 85 € ja ei-jäseniltä 95 €

Ilmoittautuminen viimeistään 21.2.2019

Kamarimusiikkia ja taidemuseoita

Tapiola Sinfoniettan kamarimusiikkikonsertti, Koti- ja taidemuseot Villa Gyllenberg ja Didrichsen, Helsinki, la 18.5.2019

Tapiola Sinfoniettan kamarikonsertti on koti- ja taidemuseo Villa Gyllenbergissä, joka sijaitsee kauniissa luonnonympäristössä Helsingin Kuusisaaressa. Tunnelmallisessa vanhassa huvilassa kävijälle avautuu taiteenkeräilijän koti, joka rakennettiin 1900-luvun puolivälissä. Ohjelmassa on kamarimusiikin helmiä vuosien varrelta ja myös tarinoita Villa Gyllenbergin historiasta.

Tutustumme Didrichsenin taidemuseoon ennen konserttia. Viljo Revellin Marie-Louise ja Gunnar Didrichsenille suunnittelema rakennus toimiin nykyään kotimuseona. Kokoelmiin kuuluu suomalaista ja kansainvälistä kuva- ja veistotaidetta sekä muinaisten korkeakulttuurien esineistöä. Taiteilija Marita Liulian Salaperäinen maailma -näyttely avautuu edellisenä päivänä Didrichsenillä.

Lähtö on klo 11.00 Vanhalta kirkolta, Länsilinjat.

Päiväkahvi Fazerilla, mahdollisuus omakustanteiseen keittolounaaseen (10 %:n alennus)

Tutustuminen Didrichseniin klo 14 - 15. Museoiden välinen matka on noin 400 m, joka ehkä joudutaan kulkemaan kävellen.

Konsertti alkaa klo 16.00.

Kotimatkalle lähdetään välittömästi esityksen jälkeen. Bussi odottaa esityksen ajan ja tavarat voi jättää bussiin esityksen ajaksi. Tampereella ollaan n. klo 19.30.

Hinta jäseniltä on 75 €, muilta 85 €. Hinta sisältää matkat, päiväkahvin ja pullan, pääsyliput ja käsiohjelman.

Ilmoittautuminen viimeistään 29.3.2019

Sastamala Gregoriana: Rakkauden Pariisi

Sastamala Gregoriana: Kaksi konserttia ja päivällinen, la 20.7.2019 

Musiikkimatka suuntautuu Sastamala Grego­rianaan, jonka teemana on Rakkauden Pariisi. Matkaan kuuluu konsertti Tyrvään Pappilan kivinavetassa, päivällinen Tyrvään Pappilassa ja sen historiaan tutustuminen sekä kamariooppera Sastamalan Pyhän Marian kirkossa.

1. Café Parisienne -konsertti, klo 15

Ohjelmisto rakentuu ranskalaisen luuttumusiikin kultakauden teoksista 1600-luvulta eli ajalta, jolloin luutturesitaalit luotiin uudelleen Ranskassa. Tänä aikana syntynyt musiikki edustaa ranskalaista eleganssia parhaimmillaan. Muusikon ympärille kerääntyvä yleisö pääsee musiikin ohella ihastelemaan kansainvälisesti korkeatasoisesta kuvataiteesta.

Konserttipaikkana on Tyrvään Pappila, joka restauroinnin jälkeen avattiin yleisölle lokakuussa 2017. Pappilan salit ja kamarit on entisöity pieteetillä. Alapihalle, rannan tuntumaan, on rakennettu kesäteatteri ja viihtyisässä pihapiirissä on lasiseinäinen paviljonki. Tunnelmallinen kivinavetta muuntuu Café Parisienne -konsertissa intiimiksi konserttisaliksi.

Myös piha koki restauroinnin yhteydessä täysremontin. Uudet perennat ovat pääosin 1920-luvun kasveja. Niitä on kaikkiaan 8 000 kappaletta ja erilaisia lajikkeita on 85. Lipputangossa liehuu Tyrvään viiri.

Esiintyjä: Michał Gondko (PL)

2. Päivällinen on konsertin jälkeen Tyrvään Pappilan pääsalissa klo 16.30.

3. Tyrvään Pappilan historian esittely

4. Pienoisooppera ja ylistys korkeuksiin: Les Arts Florissantes (Kukoistavat Taiteet) & Te Deum -motetti (kuoroteos), klo 19

Festivaalin taiteellinen johtaja, luuttutaiteilija Michael Fields esittelee konsertissa yleisölle säveltäjä Marc-Antoine Charpentierin. Charpentierin kamariooppera juhlii taiteen voimaa, joka osoitti kukoistuksensa Aurinkokuninkaan rauhallisen vallan aikana. "Te Deum" -motettia voitaisiin kuvitella kiitoksena ja ylistyksenä niin Aurinkokuninkaalle kuin taivaan kuninkaalle.

Konserttipaikkana on konserttisalien kuningatar, akustinen ihme, keskiaikainen Pyhän Marian kirkko. Se on rakennettu 1400-luvun lopulla ja on toinen Sastamalan keskiaikaisista kirkoista. Tynnyriholvi, paksut kiviseinät ja maalattia tekevät kirkosta ainutlaatuisen konserttisalin, jonka akustiikka on upea.

Esiintyjät: Sastamala Gregoriana Consort, Kamarikuoro Utopia, Michael Fields (UK/FIN)

Lähtö on klo 13.30 Vanhalta kirkolta, Länsilinjat. 

Siirtyminen Pyhän Marian kirkkoon ruokailun jälkeen bussilla. Konsertin jälkeen on mahdollisuus tavata konsertin taiteilijoita.

Kotimatkalle lähdetään taiteilijatapaamisen jälkeen. Bussi odottaa esityksen ajan ja tavarat voi jättää bussiin esityksen ajaksi. Tampereella ollaan noin klo 22.30.

Hinta jäseniltä on 145 €, muilta 160 €. Hinta sisältää matkat, päivällisen ja pääsyliput.

Tapahtumapaikkojen esteettömyys on otettu huomioon. Pappilassa ovat mm. inva-wc ja -hissi.

Ilmoittautuminen viimeistään 15.6.2019.Kuva: Tyrvään Pappila
Kuva: Tyrvään Pappila
Pyhän Marian kirkko, kuva: Sastamalan seurakunta
Pyhän Marian kirkko, kuva: Sastamalan seurakunta