Matkat

Kaikkiin kotimaan matkoihin ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella tai paperisella ilmoittautumislomakkeella, jota on jaossa myyntipisteessä. Täytetyn lomakkeen voi palauttaa myyntipisteeseemme kausikorttikonserttien yhteydessä tai lähettää esimerkiksi sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen matkat@proorchestra.fi, johon voi muutoikin lähettää vastaavat tiedot. Sihteerille voi ilmoittautua puhelimitse numeroon 050 463 5573.

Matkan osallistumismaksu laskutetaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

Yhdistyksen matkoja koskevat säännöt ovat seuraavat:

Tulevia matkoja

Aikamatka tarujen Intiaan

Bajadeeri: Salla Eerola

Bajadeeri-baletti Suomen kansallisoopperassa la 25.1.2020 klo 14

Bajadeeri on yksi loisteliaimmista 1800-luvun baleteista. Niissä ihannoitiin kaukaista itämaista eksotiikkaa. Bajadeeri sijoittuukin tarunomaiseen Intiaan. Bajadeeri eli temppelitanssija Nikiya, on rakastunut soturi Soloriin. Papiston ylibramiini, joka on itse rakastunut Nikiyaan, juonittelee mustasukkaisuudessaan Nikiayan surmaamisen ja Solor päätyy järjestettyyn liittoon kauniin prinsessa Gamzattin kanssa. Solorin ja Gamzattin vihkiäiset päättyvät kuitenkin kaaokseen, kun raivostuneet jumalat päättävät puuttua tapahtumien kulkuun.

Bajadeeri kannattaa nähdä jo pelkästään Varjojen valtakunta -kohtauksen takia. Nikiyan kuolemasta masentunut Solor polttaa oopiumia ja näkee hallusinaationa kuolleen Nikiyan, joka on Varjojen valtakunnassa, ja balettiryhmä moninkertaistaa hänen hahmonsa. Natalia Makarova, joka on tehnyt kuuluisan muokkauksen kohtauksesta vuonna 1974, on sanonut, että tämä kohtaus on erityisen vaikea balettiryhmälle, koska jokainen liike on tehtävä täysin yhdenmukaisesti.

Musiikin on säveltänyt itävaltalainen balettimusiikin säveltäjä Ludvig Minkus (1826 - 1917). Kauniissa musiikissa on paljon itämaisia sävyjä rumpuineen ja kilistimineen.

Tekijät

Koreografia (Petipan mukaan): Natalia Makarova
Musiikki: Ludvig Minkus
Musiikin sovitus: John Lanchbery
Musiikinjohto: Benjamin Pope
Lavastus: Pier Luigi Samaritani
Puvut: Anna Kontek
Valaistus: John B. Read

Lähtö on klo 10.30 Vanhalta kirkolta, Länsilinjat                      

Pysähdymme matkalla kahvila Laurellissa Hämeenlinnassa, josta voi ostaa itselleen evästä; kahvia/teetä, leivonnaisia, täytettyjä sämpylöitä ym.                                     

Baletti on klo 14 - 17, kokonaiskesto 2 h 50 min, 2 väliaikaa (25 min)                                          

Takaisin Tampereella olemme n. klo 19.30

Ilmoittautuminen viimeistään 16.11.2019

Hinta jäsenille 120 €, ei-jäsenille 145 €