Matkat

Kaikkiin kotimaan matkoihin ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella tai paperisella ilmoittautumislomakkeella, jota on jaossa myyntipisteessä. Täytetyn lomakkeen voi palauttaa myyntipisteeseemme kausikorttikonserttien yhteydessä tai lähettää esimerkiksi sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen matkat@proorchestra.fi, johon voi muutoikin lähettää vastaavat tiedot. Sihteerille voi ilmoittautua puhelimitse numeroon 050 463 5573.

Matkan osallistumismaksu laskutetaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

Yhdistyksen matkoja koskevat säännöt ovat seuraavat:

Musiikkimatkoja

Musiikkia ja visuaalista taidetta Lahdessa

Sinfonia Lahti: KONSERTTOJEN EVEREST ja Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva

Torstai 23.3.2023, Lahti

Hannu Lintu, kapellimestari
Leif Ove Andsnes, piano

Ohjelma

Galina Ustvolskaja: Sinfoninen runo nro 2
Sergei Rahmaninov: Pianokonsertto nro 3
Sergei Prokofjev: Osia baletista Romeo ja Julia

Yksi kaikkien aikojen pianisteista Sergei Rahmaninov syntyi lähes tasan 150 vuotta sitten. Venäjän vallankumousta Yhdysvaltoihin paennut säveltäjä jätti perinnöksi romanttista paatosta ja virtuositeettia tihkuvia pianokonserttoja, joista kolmas lienee ikonisin. Konserttojen Everestiksi kutsutun teoksen huipulle nousee norjalainen Leif Ove Andsnes, jonka tulkintaa on ylistetty intohimoiseksi, runolliseksi ja lihaksikkaaksi.

Ennen konserttia tutustuminen Malva-museoon

Malva on uusi, elämyksellinen visuaalisten taiteiden museo. Sen muodostavat entiset Lahden taidemuseo ja Lahden julistemuseo. Malva toimii Malski-keskuksessa Mallasjuoman entisessä panimokiinteistössä.

Opastetulla kierroksella tutustumme ekspressiivisistä maalauksistaan tunnetun Nanna Suden vuosina 2020–2022 syntyneisiin teoksiin. Näyttelyn nimi, Taiteilijatar ja raivoisa rakkaus, kuvaa taiteilijan suhdetta taiteen tekemiseen – taidetta tehdään herkkyydellä, intohimoisesti ja välillä suorastaan raivoisasti. Ennen opastusta on mahdollisuus tutustua museon muihin gallerioihin.

Juuret – Aarteita kokoelmista -näyttely esittelee museon Lahdessa säilyttämiä julisteita, taideteoksia ja huonekaluja, Malva 5. krs.

Marjatta Tapiolan näyttelyssä nähdään niin taiteilijan nuoruuden klassikkoteoksia kuin täysin uusiakin tulkintoja, Panimogalleriat 1. krs.

LAB Muotoiluinstituutista valmistuneen Sergei Pavlovin valokuvanäyttelyssä rakennetaan yhteyksiä muotokuvien ja arkipäiväisten havaintojen välille, Päijännegalleria 1. krs.

Kellarigalleriassa Lahtelaisten kultaseppämestarien Chao-Hsien Kuon ja Eero Hintsasen näyttely esittelee pariskunnan uniikkeja koruja.

Lähtö torstaina 23.3. klo 14 Vanhalta kirkolta

MALVA-museoon tutustuminen omatoimisesti klo 16 - 16.40 ja opastus Nanna Suden näyttelyyn on klo 16.40 - 17.30

Kahvitarjoilu sisältää makean ja suolaisen (lohi) tarjottavan. Kerro ilmoittautuessa, jos et voi syödä lohta.

Konsertti klo 19 - 21

Paluu Tampereella ollaan n. klo 23

Hinta 125 € jäsen, 145 € muut, sisältää matkan, museolipun, opastuksen, konserttilipun ja kahvitarjoilun

Paikat ovat yläpermannolla riveillä 19 - 21

Sitova ilmoittautuminen viimeistään 9.2.2023: ilmoittautumislomakkeella.


Vahvan naisen muotokuva

Armi-ooppera

Lauantai 17.6.2023, Ilmajoen Musiikkijuhlat

TÄYNNÄ, voi ilmoittautua jonottamaan

Ilmajoen musiikkijuhlat tarttuu jälleen suureen suomalaiseen. Kesällä 2023 saa kantaesityksensä ooppera Marimekon perustajasta Armi Ratiasta.

Armi Ratia on ollut rakentamassa identiteettiämme ja antanut vahvan äänen suomalaiselle muotoilulle. Hänen yhdessä miehensä kanssa perustama tekstiiliyritys Marimekko on jatkanut maailmanvalloitustaan 1950-luvun jälleenrakentamisen ajoista tähän päivään.

Armi Ratian tarina on täynnä legendaarisia Marimekko-kaskuja, juhlia, menestyksen aallonharjaa ja vastapainona suurta epätoivoa, pettymyksiä, vihaa sekä taistelua rakkauden saamisesta ja antamisesta. Ooppera luo muotokuvan, jossa vahvana tunnettu nainen yrittää asettua itsensä kokoiseen muottiin, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Teoksen säveltäjä Eeva Kontu
Libretto sekä ohjaus Heta Maanperä
Armi - mezzosopraano Lilli Paasikivi

Muissa rooleissa Ville Rusanen, Sanna Iljin, Taneli 
Mäkelä, Jaakko Kortekangas ja Essi Luttinen sekä Ilmajoen Musiikkijuhlien oopperakuoro sekä lapsi- ja nuorisokuoro

Lähtö on klo 8.00 Vanhalta kirkolta, Tokeen Liikenne

Lounas klo 11 - 12

Ooppera ja väliaikakahvit klo 13 - 15

Paikat ovat A-kategoriassa vasemmassa katsomossa riveillä 12 - 14, paikat katoksen alla, ei kastuta!

Paluumatkalle lähdetään heti konsertin jälkeen ja Tampereella ollaan n. klo 18.30

Hinta on 160 €, sisältää matkan, oopperalipun, lounaan ja väliaikakahvin/-teen. Tämän matkan hinta on kaikille osallistujille sama, joten toivomme jäseniä ottamaan mukaansa puolison/ystävän ym. mukaan matkalle jäsenhintaan.

Ilmoittautuminen viimeistään 15.1.2023 
ilmoittautumislomakkeella.


Uusi Sillanpää-ooppera

Ihmiset suviyössä -ooppera, Myllykolun kesäteatteri 

Perjantai 28.7. klo 18, Hämeenkyrö

Myllykolussa nähdään ensi kesänä oopperaa. Ihmiset suviyössä -teosta tähdittävät Waltteri Torikka ja Johanna Rusanen. Rooleissa laulavat ja esiintyvät myös Tuomas Miettola, Päivi Nisula ja Ilkka Hämäläinen.

Paavo Korpijaakon säveltämä ja Elina Snickerin libretoksi kirjoittama ooppera perustuu Nobel-kirjailija Frans Emil Sillanpään samannimiseen romaaniin. Siihen pohjautuvaa filmatisointia vuodelta 1948 pidetään edelleen yhtenä merkittävimmistä kotimaisista elokuvista.

Tapahtumat sijoittuvat kesäiseen Hämeeseen, jossa yhden heinäkuisen viikonlopun aikana käydään läpi ihmiselämän vaiheet: syntymä, rakastuminen, kuolema. Teos ravistelee ihmisten syvimpiä tuntoja, herättelee ajatuksia inhimillisyydestä ja ihmisyydestä. "Tarinan ytimessä on omaksi itsekseen kasvaminen normien ja asenteiden ristipaineissa", kertoo Elina Snicker.

Paavo Korpijaakon säveltämä musiikki antaa tarinan henkilöille mahdollisuuden esittää tapahtumat kuten hän haluaisi muiden ne kokevan. "Musiikin on surtava tragediaa, iloittava onnesta tai raivottava epäoikeudenmukaisuudesta sekä myötätuntoisesti rakastettava jokaista hahmoa", Korpijaakko kuvailee.

Oopperan ohjaaja on Riikka Oksanen. Orkesteri soi etukäteen nauhoitettuna monikanavaäänityksenä, jonka äänisuunnittelusta vastaa Tomi Pietilä. Toteutuksesta vastaa nykymusiikin tulkintaan erikoistunut TampereRaw kapellimestarinaan Jouni Rissanen.

Kesäteatteri sijaitsee maaseudulla, joka kannattaa ottaa huomioon pukeutumisessa. Bussilta on kävelymatkaa teatteriin n. 200 m. Liikuntaesteisten kuljetuspalvelu busseilta katsomoon suunnitteilla, vahvistuu myöhemmin. Tavarat voi jättää bussiin esityksen ajaksi.

Lähtö on klo 16.15 Vanhalta kirkolta, Tokeen Liikenne

Ooppera klo 18

Väliaikakahvi/-tee 

Paikat ovat A-kategoriassa, katoksen alla, ei kastuta! Katsomossa meille varatut penkkirivit

Paluumatkalle lähdetään heti konsertin jälkeen ja Tampereella ollaan n. klo 21

Hinta on 125 €/jäsen, 145 €/muut , sisältää matkat, oopperalipun ja väliaikakahvin/-teen 

Sitova ilmoittautuminen viimeistään 6.4.2023
ilmoittautumislomakkeella.


Tapiola Sinfonietta kutsuu tanssimaan

Kapellimestari Jukka-Pekka Saraste, kuva: Felix Broede

Matka on peruttu: 

Tapiola Sinfonietta: TANSSIINKUTSU

torstai 16.2.2023 klo 19.00–20.30, 
Espoon kulttuurikeskus, Tapiolasali 

Jukka-Pekka Saraste, kapellimestari
Senja Rummukainen, sello

Anna Clyne: DANCE sellolle ja orkesterille, Suomen ensiesitys
Franz Schubert: Sinfonia C-duuri D 944 ”Suuri”