Matkat

Kaikkiin kotimaan matkoihin ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella tai paperisella ilmoittautumislomakkeella, jota on jaossa myyntipisteessä. Täytetyn lomakkeen voi palauttaa myyntipisteeseemme kausikorttikonserttien yhteydessä tai lähettää esimerkiksi sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen matkat@proorchestra.fi, johon voi muutoikin lähettää vastaavat tiedot. Sihteerille voi ilmoittautua puhelimitse numeroon 050 463 5573.

Matkan osallistumismaksu laskutetaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

Yhdistyksen matkoja koskevat säännöt ovat seuraavat:

Tulevia matkoja

Sastamala Gregoriana: Rakkauden Pariisi

Sastamala Gregoriana: Kaksi konserttia ja päivällinen, la 20.7.2019 

Musiikkimatka suuntautuu Sastamala Grego­rianaan, jonka teemana on Rakkauden Pariisi. Matkaan kuuluu konsertti Tyrvään Pappilan kivinavetassa, päivällinen Tyrvään Pappilassa ja sen historiaan tutustuminen sekä kamariooppera Sastamalan Pyhän Marian kirkossa.

1. Café Parisienne -konsertti, klo 15

Ohjelmisto rakentuu ranskalaisen luuttumusiikin kultakauden teoksista 1600-luvulta eli ajalta, jolloin luutturesitaalit luotiin uudelleen Ranskassa. Tänä aikana syntynyt musiikki edustaa ranskalaista eleganssia parhaimmillaan. Muusikon ympärille kerääntyvä yleisö pääsee musiikin ohella ihastelemaan kansainvälisesti korkeatasoisesta kuvataiteesta.

Konserttipaikkana on Tyrvään Pappila, joka restauroinnin jälkeen avattiin yleisölle lokakuussa 2017. Pappilan salit ja kamarit on entisöity pieteetillä. Alapihalle, rannan tuntumaan, on rakennettu kesäteatteri ja viihtyisässä pihapiirissä on lasiseinäinen paviljonki. Tunnelmallinen kivinavetta muuntuu Café Parisienne -konsertissa intiimiksi konserttisaliksi.

Myös piha koki restauroinnin yhteydessä täysremontin. Uudet perennat ovat pääosin 1920-luvun kasveja. Niitä on kaikkiaan 8 000 kappaletta ja erilaisia lajikkeita on 85. Lipputangossa liehuu Tyrvään viiri.

Esiintyjä: Michał Gondko (PL)

2. Päivällinen on konsertin jälkeen Tyrvään Pappilan pääsalissa klo 16.30.

3. Tyrvään Pappilan historian esittely

4. Pienoisooppera ja ylistys korkeuksiin: Les Arts Florissantes (Kukoistavat Taiteet) & Te Deum -motetti (kuoroteos), klo 19

Festivaalin taiteellinen johtaja, luuttutaiteilija Michael Fields esittelee konsertissa yleisölle säveltäjä Marc-Antoine Charpentierin. Charpentierin kamariooppera juhlii taiteen voimaa, joka osoitti kukoistuksensa Aurinkokuninkaan rauhallisen vallan aikana. "Te Deum" -motettia voitaisiin kuvitella kiitoksena ja ylistyksenä niin Aurinkokuninkaalle kuin taivaan kuninkaalle.

Konserttipaikkana on konserttisalien kuningatar, akustinen ihme, keskiaikainen Pyhän Marian kirkko. Se on rakennettu 1400-luvun lopulla ja on toinen Sastamalan keskiaikaisista kirkoista. Tynnyriholvi, paksut kiviseinät ja maalattia tekevät kirkosta ainutlaatuisen konserttisalin, jonka akustiikka on upea.

Esiintyjät: Sastamala Gregoriana Consort, Kamarikuoro Utopia, Michael Fields (UK/FIN)

Lähtö on klo 13.30 Vanhalta kirkolta, Länsilinjat. 

Siirtyminen Pyhän Marian kirkkoon ruokailun jälkeen bussilla. Konsertin jälkeen on mahdollisuus tavata konsertin taiteilijoita.

Kotimatkalle lähdetään taiteilijatapaamisen jälkeen. Bussi odottaa esityksen ajan ja tavarat voi jättää bussiin esityksen ajaksi. Tampereella ollaan noin klo 22.30.

Hinta jäseniltä on 145 €, muilta 160 €. Hinta sisältää matkat, päivällisen ja pääsyliput.

Tapahtumapaikkojen esteettömyys on otettu huomioon. Pappilassa ovat mm. inva-wc ja -hissi.

Ilmoittautuminen viimeistään 15.6.2019.

Kuva: Tyrvään Pappila
Kuva: Tyrvään Pappila
Pyhän Marian kirkko, kuva: Sastamalan seurakunta
Pyhän Marian kirkko, kuva: Sastamalan seurakunta

Huippuorkesteri vierailee Sibelius-festivaaleilla

Sinfoniakonsertti Sibelius-festivaaleilla pe 6.9. Lahdessa

Tukholman kuninkaallinen filharmoninen orkesteri
Thomas Dausgaard, kapellimestari

Sinfonia nro 5
Sinfonia nro 6
Sinfonia nro 7

Klo 18.00 Johdatus konserttiin / Puusepän Sali
klo 19.00 konsertti Sibeliustalon pääsalissa

BBC:n Proms-festivaalin konsertin peruunnuttua onnistuimme lohdutukseksi varaamaan 29 lippua Tukholman kuninkaallisen filharmonisen orkesterin konserttiin, joka on Sibelius-festivaaleilla Lahdessa. Konsertissa kuullaan Sibeliuksen viides, kuudes ja seitsemäs sinfonia.

Tukholman kuninkaallinen filharmoninen orkesteri on kantaesittänyt Sibeliuksen 7. sinfonian Tukholmassa säveltäjän itsensä johdolla vuonna 1924. Orkesterin toimitusjohtajan mukaan orkesterilla on hyvin rakas suhde Jean Sibeliukseen. ”Seitsemännen sinfonian kantaesitys on luonnollisesti yksi 117-vuotiaan orkesterimme historian merkittävimpiä kulmakiviä”. Die Welt -sanomalehti on kutsunut orkesteria yhdeksi maailman parhaista.  Orkesteri esiintyy vuosittain Nobel-juhlallisuuksien yhteydessä.

Tanskalaiskapellimestari Thomas Dausgaard on ansioitunut Sibeliuksen musiikin tulkitsijana. Hän mm. johti Sibelius-juhlavuonna 2015 kaikki seitsemän sinfoniaa Seattlen sinfoniaorkesterin konserteissa, ja toukokuussa 2018 hän johti siellä Kullervon ensi kerran orkesterin historiassa.

Lähtö on pe 6.9. klo 15.30 Vanhalta kirkolta, Länsilinjat. 

Johdatus konserttiin alkaa klo 18 Puusepän Salissa. Andrew Barnett pitää esityksen Sibelius and Sweden englanniksi.

Sinfoniakonsertti alkaa pääsalissa klo 19. Paikat ovat permannon ensimmäisillä riveillä.

Kotimatkalle lähdetään heti konsertin jälkeen. 

Hinta jäseniltä on 85 €, muilta 100 €. Hinta sisältää kuljetuksen ja pääsylipun. Matka laskutetaan viimeistään ilmoittautumisajan päätyttyä ja maksuaikaa on vain noin viikko.

Ilmoittautuminen viimeistään 29.7.2019. 

Ennakkotieto musiikkimatkasta Mänttään

Avajaistaidetta ja kamarimusiikkia Serlachius-museo Göstassa la 26.10.2019

Matkaohjelma (muutokset mahdollisia):

  • Museon ravintolassa Patruunan lounas: Siikaa, ankanrintaa, mantelikakkua (muista mainita allergioistasi ilmoittautumislomakkeessa)
  • Gösta-museon opastetulla kierroksella tutustumme taidemuseon näyttelyihin kartanossa ja paviljongissa. Kuulemme Serlachiuksen teollisuussuvun vaiheista ja kartanon elämästä. Kartanon klassikot -näyttelyyn on tehty keväällä 2019 uusi ripustus ja Italian nykytaidetta -näyttelyssä on avajaispäivä.
  • Iltapäivällä nautimme päiväkahvit ja tuoreita hedelmiä.
  • Ohjelmassa on aikaa tutustua omatoimisesti näyttelyihin, puistoon ja museokauppaan.
  • Kamarikonsertti on Kivijärvi-salissa klo 16. Esiintyjinä on Tampere Filharmonian muusikoita. Konsertissa on väliaika. Ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Hinta-arvio jäsenille on 100 - 110 €, ei-jäsenille 120 - 130 €. Lähtö Tampereelta bussilla on klo 10 - 11 ja paluu klo 19 - 20. Yhdistyksemme tukee konserttia. Julkaisemme vahvistetut tiedot matkasta syksyn jäsenkirjeessä, mutta matkalle voi ilmoittautua jo nyt.

Akseli Gallen-Kallela: Maisema Kuhmosta
Akseli Gallen-Kallela: Maisema Kuhmosta