Matkat

Kaikkiin kotimaan matkoihin ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella tai paperisella ilmoittautumislomakkeella, jota on jaossa myyntipisteessä. Täytetyn lomakkeen voi palauttaa myyntipisteeseemme kausikorttikonserttien yhteydessä tai lähettää esimerkiksi sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen matkat@proorchestra.fi, johon voi muutoikin lähettää vastaavat tiedot. Sihteerille voi ilmoittautua puhelimitse numeroon 050 463 5573.

Matkan osallistumismaksu laskutetaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

Yhdistyksen matkoja koskevat säännöt ovat seuraavat:

Tulevia matkoja

Romanttinen tarina nuoresta rakkaudesta sairauden varjossa

Rakkaus ja kuolema,  La Traviata
su 16.1.2022 klo 14
Suomen kansallisooppera

Kun 23-vuotias Marie Duplessis kuoli keuhkotautiin Pariisissa vuonna 1847, hänestä tuli yksi kaikkein kuuluisimmista keuhkotaudin uhreista. Alexandre Dumas (1824–1895) oli ihastunut Duplessisiin ja kun tämä kuoli, Dumas kirjoitti hänet sekä romaaninsa että näytelmänsä, Kamelianainen, päähenkilöksi.

Giuseppe Verdi (1813–1901) sävelsi Marien, oopperassa Violetan, tarinan. Hän loi musiikkiteoksen, joka saa ihon väreilemään. Oopperassa soivat vastakohdat: juhlinta ja haikeus, tunne siitä, että elämä pitää elää nopeasti.

Rakkaus ja kuolema. Se oli ensimmäinen nimiehdotus oopperalle, la traviatalle, eksyneelle naiselle.

Vuoden 1853 ensi-ilta epäonnistui täysin. Yleisö ei ollut tottunut oman aikakautensa puvustukseen eivätkä pääosanesittäjät vakuuttaneet.

Nykyisin Verdin La Traviata on yksi esitetyimmistä oopperoista. Esitykset myydään vuodesta toiseen lähes loppuun suurissa oopperataloissa ympäri maailman, myös Helsingissä.

Lähtö klo 11 Vanhalta kirkolta, Tokeen Liikenne Oy

Oopperaesitys on klo 14 - 16.30, yksi väliaika. Esityskieli on italia. Tekstitys on suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.  Paikat ovat takapermannolla riveillä 16  - 17.

Paluumatkalle lähdetään välittömästi esityksen jälkeen ja Tampereella ollaan noin klo 19.15.

Hinta 130 €/jäsen, 150 €/ei-jäsen. Hinta sisältää matkat ja pääsylipun.

Sitova ilmoittautuminen viimeistään 30.11.2021 ilmoittautumislomakkeella.

Kuuntele oopperan teosesittely kätevästi podcastina. Tallenne on nauhoitus päädramaturgi Juhani Koiviston teosesittelystä 20.12.2017.

Teosesittely: La Traviata – Ooppera – Baletti (oopperabaletti.fi)