Matkat

Kaikkiin kotimaan matkoihin ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella tai paperisella ilmoittautumislomakkeella, jota on jaossa myyntipisteessä. Täytetyn lomakkeen voi palauttaa myyntipisteeseemme kausikorttikonserttien yhteydessä tai lähettää esimerkiksi sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen matkat@proorchestra.fi, johon voi muutoikin lähettää vastaavat tiedot. Sihteerille voi ilmoittautua puhelimitse numeroon 050 463 5573.

Matkan osallistumismaksu laskutetaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

Yhdistyksen matkoja koskevat säännöt ovat seuraavat:

Musiikkimatkoja

Kamarimusiikkia Ruoveden kauniissa kesässä

Musiikkia! Ruovesi -festivaali, lauantai 29.6.2024, Ruovesi

Matka on loppuunmyyty. Voi ilmoittautua varalle.

Musiikkia! Ruovesi -kamarimusiikkifestivaali järjestetään 18. kerran vuonna 2024. Vuonna 2006 kahdella konsertilla aloittanut festivaali tarjoaa kesäisin näyttävän konserttisarjan, jossa esiintyvät sekä koti- että ulkomaiset eturivin muusikot.  Festivaali hyödyntää Ruoveden ainutlaatuista, luonnonläheistä kesäympäristöä viemällä kamarimusiikkia myös tavallisuudesta poikkeaviin ympäristöihin.

Teemme kesäisen musiikkimatkan festivaalille lauantaina 29.6.2024. Ensimmäisessä Iltapäivän unelmia ranskalaisittain -konsertissa kuulemme Pierre Sancanin ja Maurice Ravelin sävellyksiä Ruoveden Sofia Magdalenan kirkossa.

Lounaan jälkeen siirrymme toiseen konserttiin Sointulaan ja viihtymään Oopperan hoodeille -konserttiin. Oopperamusiikki on illan konsertin keskiössä. Ooppera- ja operettiaariat saavat seurakseen oopperamusiikista innoittuneita virtuoosisia instrumenttikappaleita. Sointulan seinät kaikuvat unohtumattomista sävelmistä, sillä säveltäjinä ovat mm. Richard Wagner, Giacomo Puccini, Richard Strauss ja Franz Lehár. Oopperakonsertin solistina on sopraano Johanna Isokoski.

Muuna ohjelmana matkalla on tutustuminen Vinhan Kirjakauppaan ja kuohuviinitilaisuus säästä riippuen joko kirjakaupan puutarhassa tai sisällä. Vinhan toiminnan sydämenä on perinteinen kivijalkakauppa, jonka ympärille on kehitetty idyllinen kulttuurikeskus ja matkailukohde.

Muusikot konserteissa ovat Jan Michiels ja Inge Spinette, piano, Anna Aminoff, huilu, Petteri Iivonen, Iidamari Ahonen, Rebecca Roozeman ja Leena Jaakkola, viulu, Eriikka Nylund ja Aida Hadzajlic, alttoviulu, Samuli Peltonen ja Beata Antikainen, sello sekä Jarkko Uimonen, kontrabasso.

Festivaalin ohjelma ja lippujen myyntiaikataulu julkaistiin 1.3., joten muutama asia järjestelyistä on vielä kesken. Liput on saatu, mutta matkan lopullinen hinta varmistuu, kun kaikista varauksista on saatu vahvistukset. Matkalle on 33 paikkaa ja sille voi jo ilmoittautua.

Lähtö lauantaina 29.6., klo 12

Konsertit klo 14 Ruoveden Maria Magdaleenan kirkko ja klo 19 Sointula-talo

Lounas konserttien välissä, kahvi 2. konsertin väliajalla

Muuna ohjelmana on Vinhan Kirjakaupan esittely ja kuohuviinitilaisuus säästä riippuen joko kirjakaupan puutarhassa tai sisällä.

Liikkuminen eri kohteiden välillä kävellen, konsertti- ja lounaspaikat sijaitsevat Ruoveden keskustassa muutaman sadan metrin etäisyydellä toisistaan

Paluu Tampereella ollaan n. klo 22

Jäsenhinta 185 €, normaalihinta 205 €

Ilmoittautuminen viimeistään 14.4.2024
ilmoittautumislomakkeella.


Maailman tunnetuimpiin sinfoniaorkestereihin lukeutuva The Cleveland Orchestra konsertoi Helsingin juhlaviikoilla.

The Cleveland Orchestra

keskiviikko 28.8.2024, Musiikkitalo, Helsinki

Matka on loppuunmyyty. Voi ilmoittautua varalle.

Franz Welser-Möst,  kapellimestari
Vikingur Ólafsson, piano

Robert Schumann: Pianokonsertto, a-molli, op. 54
Pjotr Tšaikovski: Sinfonia nro 5, e-molli, op. 64

Yhdysvaltain maineikkaimpien orkestereiden ”Big Five” 
-joukkoon kuuluva The Cleveland Orchestra palaa vuosi-kymmenten odotuksen jälkeen Suomeen. Pohjoismaissakin vain harvoin vieraillut orkesteri on esiintynyt viimeksi Suomessa vuonna 1965.

Itävaltalainen huippukapellimestari Franz Welser-Möst on johtanut orkesteria jo 22 vuoden ajan. Perinteikästä The Cleveland Orchestraa pidetään yhä yhtenä maailman parhaista aktiivisesti esiintyvistä orkestereista. Vuonna 2020 New York Times nosti orkesterin Amerikan parhaaksi. Welser-Möstin kaudella orkesteri on hioutunut niin teknisesti kuin taiteellisesti huippuunsa.

Solistina esiintyy pianon tämän hetken kenties tunnetuin supertähti, islantilainen Vikingur Ólafsson.

The Cleveland Orchestra esittää Juhlaviikkojen konsertissa Musiikkitalossa Robert Schumannin pianokonserton ja Pjotr Tšaikovskin viidennen sinfonian. Konsertto on Schumannin ainoa pianokonsertto ja yksi romantiikan ajan rakastetuimmista soolokonsertoista.

Lähtö on klo 16.00 Vanhalta kirkolta, Tampere, Tokeen Liikenne

Konsertti klo 19 - 20

Paluumatkalle lähdetään heti konsertin jälkeen. Tampereella ollaan n. klo 23.

Jäsenhinta 135 €, normaalihinta 155 €, sisältää matkat ja lipun

Sitova ilmoittautuminen viimeistään 5.2.2024
ilmoittautumislomakkeella.