Matkat

Kaikkiin kotimaan matkoihin ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella tai paperisella ilmoittautumislomakkeella, jota on jaossa myyntipisteessä. Täytetyn lomakkeen voi palauttaa myyntipisteeseemme kausikorttikonserttien yhteydessä tai lähettää esimerkiksi sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen matkat@proorchestra.fi, johon voi muutoikin lähettää vastaavat tiedot. Sihteerille voi ilmoittautua puhelimitse numeroon 050 463 5573.

Matkan osallistumismaksu laskutetaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

Yhdistyksen matkoja koskevat säännöt ovat seuraavat:

Musiikkimatkoja

Koe Musiikkitalon uudet urut

RSO: Esa-Pekka Salonen & Olivier Latry

perjantai 12.1.2024, Musiikkitalo, Helsinki

Matka on loppuun varattu. Voi ilmoittautua varalle.

Esa-Pekka Salonen, kapellimestari
Olivier Latry, urkuri

J. S. Bach (sov. Edward Elgar): Fantasia ja fuuga c-molli op. 86
Esa-Pekka Salonen: Sinfonia Concertante uruille ja orkesterille, ensiesitys Suomessa
Richard Strauss: Also sprach Zarathustra op. 30

Tammikuussa 2024 otetaan vihdoin käyttöön Musiikkitalon uudet urut. Pariisin Notre Damen ykkösurkuri Olivier Latry toimii solistina konserteissa, jotka avaavat Konserttisalin Rieger-urkujen ensimmäisen kauden. Latry on ollut mukana suunnittelemassa nyt käyttöön otettavia urkuja.

”En voi kuvitella toista soitinta, joka on niin kameleonttimaisen joustava.” Esa-Pekka Saloselle urut ovat kuin kokonainen orkesteri ja ne näyttäytyvät Sinfonia concertantessa jatkuvasti eri rooleissa: yksin, perinteisenä konserttosolistina, kamarimusiikkikumppanina ja osana orkesteria.

Uruilla on unohtumaton roolinsa myös Straussin sinfonisessa runossa Also sprach Zarathustra.

Ennen illan konserttia Esa-Pekka Salonen esittelee teoksensa. Haastattelijana on Eva Tigerstedt.

Lähde ensimmäisten joukossa kokemaan urkujen monipuolisuuus konsertissa. Otamme vastaan sitovia ilmoittautumisia matkalle.

HUOM! Onnistuimme pääsemään lippujen ennakkovaraukseen. Kevätkauden liput tulevat myyntiin 8.12, jolloin liput lopullisesti vahvistetaan. Matka laskutetaan sen jälkeen välittömästi viikon maksuajalla.

Musikkitalosta viestittiin, että ennakkokiinnostus konserttiin on ollut suurta. Uusien urkujen käyttöönotto on iso tapaus. He ilmoittivat myös, ettemme saa paikkoja yhdestä lohkosta, emmekä lavan etupuolelta. Paikat tulevat siis olemaan myös lavan takana permannolla ja sivuparvilla, mutta urkujen ääni taatusti kantautuu jokaiseen salin kolkkaan. Jaamme liput satunnaisessa järjestyksessä. Matkalle lähtijä ei voi erikseen varata tai edes toivoa jotain erityistä paikkaa konserttisalista.

Lähtö pe 12.1.2024 on klo 15.15 Vanha kirkko, Tokeen Liikenne

Teosesittely klo 18, Alalämpiö

Konsertti klo 19 - 21

Väliaikatarjoilu

Paluumatkalle lähdetään heti konsertin jälkeen ja Tampereella ollaan n. klo 23

Jäsenhinta on 105 €, normaalihinta 125 €; sisältää matkan, väliaikatarjoilun ja konserttilipun. 

Ilmoittautuminen viimeistään 30.11.2023 
ilmoittautumislomakkeella.


Donizettin hauska, romanttinen komedia 
Jyväskylän kaupunginteatterissa

Lemmenjuomaa

sunnuntaina 4.2.2024, Jyväskylän kaupunginteatteri

Lemmenjuoma on italialaisen säveltäjän Gaetano Donizettin (1797 - 1848) koominen kaksinäytöksinen ooppera, joka nosti säveltäjänsä erääksi oopperamaailman merkittävistä nimistä. Lemmenjuoma (L’elisir d’amore) on oopperoiden kaanonissa tunnettu, ja teos on kuultu useaan otteeseen monen eri oopperataiteilijaryhmän toteuttamana vuoden 1832 Milanon kantaesityksen jälkeen. Lemmenjuoma on tyyliltään koomista Opera Buffaa. Ooppera tunnetaankin muun muassa sen useista kuuluisista aarioista.

Rooleissa nähdään kotimaista ja kansainvälistä loistoa. Kokonaisuuden täydentää Jyväskylä Sinfonia ja Jyväskylän oopperakuoro.

Felice Romanin kirjoittamassa tarinassa ujo talonpoika Nemorino (Joshua Owen Mills) on rakastunut ylimieliseen tilanomistaja Adinaan (Virva Puumala) ja kerää rohkeutta kertoa tästä hänelle. Adina puolestaan on ihastunut komeaan kersantti Belcoreen (Waltteri Torikka). Kylään saapuva huijaritohtori Dulcamara (Henri Uusitalo) myy Nemorinolle lemmenjuomaa, mistä seuraa hauskoja kommelluksia. Oman lusikkansa soppaan laittaa myös eräs kylän neitonen Giannetta (Olga Heikkilä). – Täydellinen asetelma ihanalle romanttiselle komedialle, ohjaaja Ramster toteaa.

Ohjaus John Ramster
Valosuunnittelija Jake Wiltshire
Puku- ja lavastussuunnittelija Bridget Kimak
Jyväskylä Sinfonia

Rooleissa:
Adina Virva Puumala
Nemorino Joshua Owen Mills
Belcore Waltteri Torikka
Tohtori Dulcamara Henri Uusitalo
Giannetta Olga Heikkilä
Jyväskylän Oopperakuoro | Kuoromestari Rita Varonen

Lähtö sunnuntaina 4.2. klo 11.15 Vanha kirkko, Tampere, Tokeen Liikenne

Ooppera klo 14

Väliaikatarjoiluna Teatterilautanen, joka sisältää kalkkuna-punasipuleipäsen ja kylmäsavulohi-kananmunaleipäsen sekä kirsikkasuklaaleivoksen. Kahvi/tee. Ks. leivonnaisten tarkemmat tiedot alla.

Paluu Tampereella ollaan n. klo 18.30

Jäsenhinta 149 €, normaalihinta 169 €, sisältää matkat, oopperalipun ja väliaikatarjoilun

Sitova ilmoittautuminen viimeistään 28.12.2023: ilmoittautumislomakkeella.

Teatterilautanen – Väliajalla

Kalkkuna-punasipulileipänen ja kylmäsavulohi-kananmunaleipänen sekä kirsikkasuklaaleivos

Kalkkunaleipänen: Kalkkuna, punasipulihilloke (punasipuli, sokeri, punaviinietikka), persilja

Kylmäsavulohileipänen: Kylmäsavulohi, kananmuna, sitruuna

Leipä molemmissa: vehnäjauho, vesi, luonnollinen hapanjuuritaikinajauhe 0 vehnäjauhosta, auringonkukansiemen, ruisjauho, seesaminsiemen, pellavansiemen, täysjyväkaurajauho, ohrajauho, jodioitu suola, extra neitsyt oliiviöljy, ohramallasjauho, kuivahiiva, vehnämallasjauho, askorbiinihappo (e300).

Punajuurihummus molemmissa: Kikherne, vesi, punajuurikuutio, tahini (SEESAMINSIEMEN), rapsiöljy, sokeri, merisuola, happamuudensäätöaine (E330), juustokumina, säilöntäaine (E202), mustapippuri

Leivos: Margariini, tumma suklaa, öljy, ranskankerma, kananmuna, sokeri, fariinisokeri, Finmix gluteeniton jauhoseos, kaakaojauhe, sooda, vaniljasokeri, suola, kirsikka, tuorejuusto, vaniljakreemijauhe, vaniljasiirappi