Tapahtumat

Kevään 2018 jäsentilaisuudet

 

Kaikki jäsentilaisuudet ovat Tampere-talossa. Tarkista tarkka paikka taloon tullessasi. Vieraita haastattelee yleensä orkesterin apulaisintendentti Eija Oravuo.

Ilmoittautuminen sitä edellyttäviin tilaisuuksiin sihteeri@proorchestra.fi tai puh. 0500 878 038.

To·1.3. klo 10 Taikatalven tarinoita -konsertti päiväkotilapsille (rajoitettu osallistujamäärä, muista ilmoittautua)
Jäsenillä on mahdollisuus päästä kuulemaan konserttia. Pienen salin parvekkeelle mahtuu kuuntelemaan 15 jäsentä. Verkkosivullamme ilmoitetaan viimeistään maanantaina 26.2., mikäli tilaa permannolle jää päiväkotiryhmiltä ja mukaan mahtuu enemmän jäseniä ja mahdollisesti myös heidän lapsivieraitaan. 
Kokoontuminen klo 9.50 pienen salin aulassa, josta siirrytään yhdessä konserttiin.

To 8.3. klo 18 jäsentilaisuus. Vieraanamme on viulisti Sergei Malov. Omia muusikkovieraita saamme pasuunasektiosta ja kuulemme orkesterin klassisista  sekä barokkipasuunoista.

Pe 16.3. Tule tapaamaan muusikoitamme ja yhdistyksen toisia jäseniä!
Jää istumaan ja juttelemaan vielä hetki kanssamme konsertin jälkeen Tuhtoon tai osallistujamäärästä riippuen johonkin muuhun Tampere-talon ravintoloista. Mukaan tulee ainakin muutamia orkesterimme muusikoita ja hallituksen jäseniä. Keskustelun voimme aloittaa vaikka kysymällä muusikoilta fiiliksiä konsertista ja teoksista. Muutoin illan ohjelma on vapaa.
Pöytävarauksen tähden ilmoittaudu 12.3.2018 mennessä.

To 5.4. klo 17.30 (huom kellonaika!) jäsentilaisuus, vieraaksi saamme Tampereen kaupungin kulttuuri- ja taideyksikön johtajan Toimi Jaatisen.
To 5.4. jäsentilaisuuden jälkeen Pro Orchestra ry:n vuosikokous, virallinen vuosikokouskutsu lähetetään myöhemmin


To 19.4. KLO 18 Tutustu Debussyn La Mer -teokseen Tampereen 5. luokkien tapaan! (rajoitettu osallistujamäärä, muista ilmoittautua)
Tampereen kaupungin Taidekaari-kulttuuriohjelmassa 5. luokille tarjotaan Rytmireilaaja-kokonaisuus. Siihen kuuluvat Tampere Filharmonian konsertti, orkesterin tuottama valmistelupaketti ja kummimuusikoiden vierailu luokissa. Jäsenet pääsevät tutustumaan Eija Oravuon vetämänä valmistelupaketin avulla Debussyn ja Messiaenin musiikkiin, jota kuullaan heti seuraavana iltana (20.4.) orkesterin konsertissa. Tilaisuuden kesto on noin 45-60 min ja mukaan mahtuu 25 osallistujaa.

To 3.5. klo 18 jäsentilaisuus. Vieraaksi saamme kapellimestari, viulisti Jaakko Kuusiston.

To 10.5. klo 14 Johdatus Nuorten solistien konserttiin (rajoitettu osallistujamäärä, muista ilmoittautua)

Pro Orchestran jäsenille on ennen nimikkokonserttiamme Tampere-talon Duetto-salissa oma Johdatus konserttiin, jossa musiikkikilpailuista keskustelmassa on mukana sekä orkesterin omia että vierailevia taiteilijoita. Kuulemme mm. kokemuksia kilpailuihin osallistumisesta ja kilpailuraadissa toimimisesta. Tilaisuuteen mahtuu 350 henkilöä ja siellä on kahvitarjoilu. Tarjoilun varaamiseksi ilmoittaudu tilaisuuteen 30.4. mennessä.

Jäsenkorttia näyttämällä voit ostaa konserttiin lipun itsellesi ja yhdelle ystävällesi hintaan 10 € kpl. Olette molemmat tervetulleita Johdanto konserttiin -tilaisuuteen! Kerro ilmoittautuessasi, montako jäsentä ja ei-jäsentä ilmoitat mukaan.

 

Kevätjuhla

 

Perjantaina 25.5. n. klo 21 (TF:n  konsertin jälkeen) vietämme perinteistä orkesterin kanssa yhteistä kevätjuhlaa tuttuun tapaan Tampere-talon ravintola Fuugassa. Liput tulevat myyntiin huhtikuun aikana.

 

Kurkistukset kenraaliharjoituksiin keväällä 2018

Tule kuuntelemaan orkesterin viime hetken valmistautumista konserttiin. Kurkistuksiin ovat tervetulleita muutkin kuin yhdistyksen jäsenet. Pro Orchestra myy 5 euron hintaisia lippuja (käteinen) Tampere-talon ala-aulassa ennen harjoitusta klo 9.15 alkaen.​ Saliin siirrytään klo 9.45.

Loput kurkistukset kapellimestareineen ovat

Pe 16.3. Tung-Chien Chuang 
Pe 6.4.  Santtu-Matias Rouvali (Huom! päivä vaihtunut)
Pe 25.5. Santtu-Matias Rouvali

 

Matkat


Kaikkien kotimaan matkojen ilmoittautumiset tapahtuvat joko sähköpostilla matkat@proorchestra.fi tai puhelimella sihteerille 0500 878 038. Voit ilmoittautua myös myyntipisteeseemme konserttien yhteydessä. 

Yhdistyksen matkoja koskevat hallituksen hyväksymät säännöt.

Verkatehdas,Vanaja Sali,Hämeenlinna, keskiviikko 21.3.2018 klo 19.00

Lapin Kamariorkesteri: Ikkunoita moneen suuntaan

Kapellimestari ja solisti: Nicholas Daniel (UK), oboe

Lapin kamariorkesteri perustettiin v. 1972. Se on Suomen ja koko EU-alueen pohjoisin ammattikamariorkesteri. Orkesterin taiteellisena johtajana on toiminut kapellimestari John Storgårds.

Orkesterin profiiliin kuuluu jatkuvat Suomen ensiesitykset kaikkien aikakausien kansainvälisten säveltäjien teoksista ja se on kantaesittänyt useiden merkittävien säveltäjien teoksia. 

Keskiviikkoillan ohjelmassa mm. Thea Musgrave: Night Windows (2007/2016) solo-oboelle ja jousille, jousiorkesteriversion kantaesitys sekä kaksi ensiesitystä Suomessa (Thea Musgrave: Dawn, soolo-oboelle ja Alec Roth: The Departure of the Queen of Sheba). Konsertin jälkiosassa Benjamin Britten: Sinfonietta op. 1 sekä Wolfgang Amadeus Mozart: Sinfonia no 40 g-molli.

 

  • Lähtö klo 17.30 Vanhalta Kirkolta.
  • Konsertti alkaa klo 19, konsertin kesto 1 h 40 min, sisältää väliajan 
  • Kotimatkalle lähdetään välittömästi konsertin jälkeen. Tavarat voi jättää bussiin konsertin ajaksi
  • Matkan hinta on jäseniltä 68 €, muilta 78 €
  • Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 24.2.2018

 

Kesäillan konsertti Schönbrunnin linnalla ja suurten säveltäjien Wien
ke 30.5. – la 2.6.2018

Olemme pitkästä aikaa lähdössä myös ulkomaanmatkalle!

Pro Orchestran ja Lomalinjan yhdessä suunnittelema matka Wieniin sisältää mm.

  • kaupunkikierroksen Johan Straussin Lepakko-operetin Volksoperassa ensimmäisenä päivänä 
  • Schönbrunnin ulkoilmakonsertin toisena iltana
  • vierailun Stift Melkin barokkiluostarissa ja Tonavan-risteilyn kolmantena päivänä
  • vielä lähtöpäivänä tutustumisen Schlosshofin barokkiaikaiseen linnaan.

Lomalinjat vastaa matkan järjestämisestä. Matkan voit tilata Lomalinjoilta joko matkan sivun kautta, sähköpostitse maija.siren@lomalinja.fi tai puh. 010 289 8100 (ei palvelumaksua).

Matkan hinta on 1185 €.

 

Kesällä 2018 lähdemme katsomaan kahta tänä kesänä suuren suosion saanutta oopperaproduktiota:


Mannerheim-ooppera / lauantai 16.6.2018

Mannerheim-ooppera jatkaa Ilmajoella toista kesää. Yhdistys on varannut oopperaan 40 lippua.

Oopperataide syttyy suurista tunteista, vavahduttavista käänteistä, mahtipontisesta ylöspanosta ja lyyrisistä tuokioista, jolloin henkilö pysähtyy pohtimaan tekojaan ja tuntojaan. Niin toimii myös Mannerheim-ooppera. Se näyttää nimihenkilön kliseistä riisuttuna, monisyisenä, toimivana ja tuntevana karaktäärinä. Kansalainen Mannerheim epäilee, pettää ja pelkää, hän uskoo, toivoo ja rakastaa. Mannerheim on poika, mies, isä, sotilas, kelmi, johtaja, erakko ja sankari. Sanalla sanoen: ihminen.

Pääosissa: Waltteri Torikka ja Johanna Rusanen-Kartano
Vaasan kaupunginorkesteria johtaa oopperan säveltäjä Tuomas Kantelinen
Dramatisointi, lisälyriikka ja ohjaus: Tuomas Parkkinen.

Lähdemme Ilmajoelle Vanhalta kirkolta kello 10.00.  Ooppera alkaa kello 14.00 ja kotimatkalle lähdemme välittömästi oopperan jälkeen.

Matkan hinta jäseniltä 115 €, muilta 130 €.
Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 31.1.2018

 

Sillanpää-ooppera / torstai 2.8.2018

Sillanpää-oopperan esitykset jatkuvat ensi kesänä F. E. Sillanpään syntymäkodin miljöössä, Myllykolun Kesäteatterissa, Hämeenkyrössä. Sillanpää on ooppera mäkituvan pojasta, joka ponnisti  Nobel-kirjailijaksi dramaattisissa oloissa talvisodan kynnyksellä.  Sillanpää tunnettiin rehevästä elämänleikistään ja suorasukaisista kannanotoistaan synkkenevän ajan merkkeihin.

Sävellys Seppo Pohjola
Libretto Panu Rajala
Ohjaus Marco Bjurström
Taiteellinen johtaja Waltteri Torikka
L
avastus Osmo Rauhala
Musiikki TampereRaw kapellimestarina Petri Komulainen

Yhdistys on varannut klo 19.00 alkavaan näytökseen 45 lippua ja muutama on vielä jäljellä.

Matkan hinta jäseniltä 85 €, muilta 95 €.

Lähtö 2.8.2018 klo 17.15 Vanhalta Kirkolta. (HUOMAA muuttunut lähtöaika!)

Ooppera alkaa klo 19.00, kesto 2 h 10 min, sis. väliajan, ooppera ei sovellu lapsille.

Kotimatkalle lähdetään välittömästi oopperan jälkeen. Tavarat voi jättää bussiin oopperan ajaksi.

Katsomossa ei ole merkittyjä paikkoja.  Katsomo on katettu. Sateisella säällä katsomon taaimmaisella penkkirivillä istuvat saattavat joutua sateeseen.

Kesäteatteri sijaitsee maaseudulla, joten pukeutua kannattaa sen mukaan (korkokengät haasteelliset teatterin maastossa).

Myllykolu on esteetön.

Kesäteatterin miljöössä sijaitsee F. E. Sillanpään syntymäkoti, joka toimii museona. Museo on avoinna oopperavieraille.

 

Vuonna 2018 tapahtunutta

To 25.1. jäsentilaisuus. Vieraanamme oli kapellimestari Erkki Lasonpalo, joka korvasi lyhyellä varoitusajalla kapellimestari Mario Venzagon 26.1. konsertissa.  Omista muusikoista vieraana oli fagotisti Marcin Wosinski. Lisäksi Wienin matkasta kertoi matkan asiantuntijaopas Kirsi Hytönen.

To 8.2 klo 17  jäsentilaisuudessa vieraanamme olivat Veljeni vartija -oopperan ohjaaja ja käsikirjoittaja Tuomas Parkkinen, oopperan tuottaja Suvi Leinonen ja solisteista sopraano Suvi Väyrynen. Lopuksi pääsimme seuraamaan oopperan harjoitusta.

Faunien illassa 13.2. Raatihuoneella soittivat Tampere Filharmonian pienyhtyeet kamarimusiikkia.

To 22.2. teimme musiikkimatkan Lahden Sibeliustalo. Kuulimme aluksi konsertin solistin Ossi Tannerin haastattelun. Hannu Linnun johtamassa konsertissa soitettiin Stravinskyn ja Chopinin musiikkia.

 

Jäsentilaisuuksien vieraat koko toiminnan ajalta

 

Pro Orchestran jäsentilaisuuksissa on vieraina alusta lähtien ollut taiteilijoita omasta orkesteristamme ja sen ulkopuolelta sekä muita mielenkiintoisia henkilöitä. Oheisessa luettelossa ovat mukana ulkopuolelta tulleet vieraat sekä orkesterimme ylikapellimestarit. Orkesterin intendentti ja apulaisintendentti ovat haastatelleet vieraitamme ja kertoneet orkesterin kuulumisia. Omat muusikkomme ovat paitsi kertoneet kuulumisiaan myös mm. pitäneet soitinesittellyjä sekä esittäneet pieniä musiikkiteoksia jäsenten iloksi.
 

2017

Lomalinjojen markkinointijohtaja Sari Mäkinen sekä kulttuurivaikuttaja Aarno Cronvall, kapellimestarit Olari Elts, Santtu-Matias Rouval jai John Storgårds, Tampereen Oopperan vastaava tuottaja Suvi Leinonen, tenori Jyrki Anttila, alttoviulisti Ilari Angervo, viulisti Valeriy Sokolov, Tampere Filharmonien neuvottelukunnan puheenjohtaja Martti Silvennoinen ja jäsen Akira Ropo, perkussionisti Martin Grubinger, säveltäjä Hannu Pohjannoro sekä Tampere-talon palvelupäällikkö Pekka Mäkisalo 

2016  

kapellimestarit Anu Tali, Risto Joost ja Klaus Mäkelä, sopraano Johanna Rusanen-Kartano, ohjaaja Kari Heiskanen, tuottaja Mikko Missi, Tampere-talon ohjelmapäällikkö Timo Suomi, huilisti Mikael Helasvuo, sellisti Harriet Krijgh, marimbansoittaja Eriko Daimo ja säveltäjä Pius Cheung

2015

baritoni Tommi Hakala, sellisti Tuomas Ylinen, sopraano Marjukka Tepponen, viulisti Anna-Liisa Bezrodny, kapellimestarit Santtu-Matias Rouvali, Hannu Lintu, John Storgårds ja Eva Ollikainen

2014

koloratuurisopraano Anu Komsi, pianisti Roope Gröndahl, kapellimestarit Jukka-Pekka Saraste, Santtu-Matias Rouvali, Eugene Tzigane, Atso Almila, Osmo Vänskä

2013

kapellimestarit Santtu-Matias Rouvali, Petri Sakari, Susanna Mälkki, Benjamin Schwartz ja Hannu Lintu, kirjailija Maritta Hirvonen, klarinetisti Kari Kriikku, pianistit Johannes Piirto ja Janne Mertanen

2012

pianistit Angela Hewitt ja Arto Satukangas, ondes martenotin soittaja Valerie Hartmann-Claverie, kapellimestarit Hannu Lintu, Sasha Mäkilä ja Roy Goodman, käyrätorvisti Radek Baborak, sellisti Marko Ylönen, klarinetisti Martin Fröst

2011

kapellimestarit Hannu Lintu ja Markus Lehtinen, ohjaaja Tuomas Parkkinen, pianisti Ralf Gothoni, sellisti Han-Na Chang

2010

kapellimestarit Santtu-Matias Rouvali, Anna-Maria Helsing, Pietari Inkinen, Hannu Lintu ja Jaana Haanterä, viulisti Daniel Hope, pianisti Heini Kärkkäinen, basso Matti Salminen

2009

sellistit Marko Ylönen ja Timo-Veikko Valve, harmonikkataitelija Mika Väyrynen

2008

kapellimestarit Jan Söderblom ja Esa Heikkilä, harpisti Xavier de Maistre, säveltäjä Jouni Kaipainen, viulistit Pekka Kuusisto ja Christian Tetzlaff

2007

piananisti Tuomas Turriago, sellisti Anssi Karttunen, viulisti Pekka Kauppinen

2006

kapellimestarit Juha Kangas ja Eri Klas, musiikkijärjestäjä Juha Mononen, sellisti Steven Isserlis, säveltäjä Jouni Kaipainen, viulisti Elina Vähälä

2005

kapellimestari John Storgårds ja Eri Klas, musiikkiarvostelija Pekka Vaajalahti

2004

klarinetisti Kari Kriikku, kapellimestarit Eri Klas, Carlos Spierer ja Atso Almila, pianisti Ronald Brautigam, pianisti Henrik Sigfridson, baritoni Juha Uusitalo

2003

klarinetin yliopettaja Pekka Ahonen, kapellimestarit Carlos Kalmar, Sian Edwards ja Susanna Mälkki, pianisti Kalle Randalu, Pro Orchestran valtuuskunnan puheenjohtaja Martti Silvennoinen

2002

sopraano Nadine Secunde, mezzosoprano Elina Garanca

2001

sopraano Pille Lill, basso Antti Suhonen, koruesittelijä Mari Kotka, kapellimestari Hannu Lintu, pianisti Ralf Gothóni

2000

kapellimestarit Kari Kropsu ja John Storgårds, säveltäjä Usko Meriläinen, huilisti Patrick Gallois, pianistiveljekset Anthony ja Joseph Paratore, kuorokapellimestari Heikki Liimola, basso Jaakko Ryhänen

1999

sopraano Kirsi Tiihonen, pianisti-kapellimestari Olli Mustonen, kapellimestarit Erik Klas ja Wolf-Dieter Hauschild

1998

pianisti Juhani Lagerspetsz, kapellimestarit Sigiswald Kuijken ja Eri Klas, Kaisu Liuhala Tampere-talon ohjelmatoimistosta

1997

viulisti Pekka Kuusisto, kapellimestarit Jean-Jacques Kantorov ja Mikko Franck, säveltäjä Jouni Kaipainen

1996

graafikko Antti Porkka, kapellimestari János Fürst, pasunisti/kapellimestari Christian Lindberg, sellisti Erkki Rautio, viulisti Sergei Stadler

1995

kapellimestari Jorma Panula

1994

kapellimestarit Eero Kosonen ja Antoni Ros-Marba, basso Juha Kotilainen, pianisti Eero Heinonen

1993

kapellimestarit Osmo Vänskä ja Paavo Järvi, sopraano Soile Isokoski, pianisti Jevgeni Kissin, sellisti Jan-Erik Gustavsson

1992

kapellimestarit Ari Rasilainen ja Leif Segerstam, tenori Stephen O`Mara, baritoni Jorma Hynninen, Tampereen oopperan edustajat

 

Tehdyt matkat koko toiminnan ajalta

 

Olemme tehneet vuosittain useita musiikkimatkoja niin kotimaassa kuin välillä ulkomaillekin. 

2018

Sibeliustalo: Sinfonia Lahden konsertti; 

2017

4 kpl Kansallisooppera: Kaija Saariahon Only the sound remains sekä Sebastian Fagerlundin Syyssonaatti; Musiikkia! Ruovesi -tapahtuma; Musiikkitalo: G. Meyerbeerin L'etoile du Nord – Pohjantähti 

2016

4 kpl Musiikkitalo: RSO:n konsertti; Musiikkia! Ruovesi -tapahtuma; Turun linna: Härkätaistelijan rukous Turun Filharmonian pienyhtyeitä; Uudenkaupungin Crusell-viikot

2015

5 kpl: Lahden Musiikkitalo: Sinfonia Lahden konsertti solistina sähköbasisti Lauri Porra; Suomen Kansallisoopera: Richard Wagnerin ooppera Nürnbergin Mestarilaulajat; Webberin musikaali Oopperan Kummitus; Ilmajoen Musiikkijuhlat: Oskar Merkannosta kertova ooppera Elämälle!; Turun Ruissalo: Kansainvälisiä tuulia -konsertti

2014  

6 kpl: Suomen Kansallisooppera: Puccinin ooppera La Bohéme, Richard Strauss ooppera Ruusuritari sekä Modest Musorgskin ooppera Boris Godunov; Musiikkia! Ruovesi -tapahtuma; Kokkolan oopperakesä: Kurt Weillin ooppera Der Silbersee; Kansallibaletti Kenneth Greven ohjaama Lumikuningatar

2013

4 kpl: Suomen Kansallisooppera: Jules Massenet`n Thais; Hämeenlinna: Sinfonia Lahden -konsertti; Ilmajoen oopperajuhlat: Uljas Pulkkisin ooppera Presidentti Urho Kekkosesta; Musiikkia! Ruovesi -tapahtuma

2012

4 kpl: Tampere Filharmonian konsertti Musiikkitalossa; Tapiola Sinfoniettan konsertti Espoossa; Musiikkia! Ruovesi -tapahtuma Sofia Magdaleenan kirkossa; Suomalaisen Barokkiorkesterin konsertti Musiikkitalossa Helsingin Juhlaviikoilla

2011

5 kpl: Turun Filharmonisen Orkesterin puhaltajien konsertti Brinkhallin kartanossa; Kirkko-Soikoon-tapahtuma Johanneksen Kirkossa Helsingissä; Musiikkia! Ruovesi -tapahtuma; Turun Linnan puistossa Karita Mattilan ja Matti Salmisen konsertti; Suomen Kansallisooppera: Juha

2010

4 kpl: Suomen Kansallisooppera: Dvořákin ooppera Rusalka; Ilmajoen Musiikkijuhlat: Ilkka Kuusiston ooppera Taipaleenjoki; Musiikkia! Ruovesi -tapahtuma; Hämeenlinnan verkatehdas: Sinfonia Lahden konsertti

2009

3 kpl: Musiikkimatka Turkuun; Musiikkia! Ruovesi -tapahtuma; Porin Ooppera: Mozartin ooppera Don Giovanni

2008

5 kpl: Suomen Kansallisteatteri: Molierin Oppineita naisia; Tampereen Filharmonian vierailu Kotkaan; Noormarkku: Vierivä Kivi -tapahtuma; Suomen Kansallisooppera: Puccinin ooppera Lännen tyttö; Espoo: Tapiola Sinfonietta ja Olli Mustonen

2007

4 kpl: Suomen Kansalliooppera: Verdin ooppera La Traviata; Mikkelin Musiikkijuhlat; Helsingin Kaupunginteatteri: Brecht-Weillin musikaali Kolmen pennin ooppera; Hämeenlinnan Verkatehdas: Sinfonia Lahden konsertti

2006

2 kpl: Mäntyharjun kirkko: Tampere Filharmonian konsertti; Temppeliaukion Kirkko: Radion Sinfoniaorkesterin Jouni Kaipaisen syntymäpäiväkonsertti

2005

2 kpl: Nivala: Ilkka Kuusiston ooppera Pula!; Lahden Musiikkitalo: Lahden Kaupunginorkesterin konsertti

2004

2 kpl: Porvoon suvisoitto: Jouni Kaipainen Hämärämaassa ja Avantin konsertti; Sibelius-akatemia: klarinetisti Reetta Näätäsen ensikonsertti

2003

3 kpl: Mikkelin musiikkijuhlat: Marinski-teatterin orkesterin konsertti; Jyväskylän Orkesterin ystävät ry:n vieraana Jyväskylän Sinfonian konsertissa; Tukholmaan Kuninkaallinen ooppera: Korngoldin ooppera Die tote Stadt

2002

1 kpl: Kuhmon kamarimusiikkijuhlat

2002

3 kpl: Matkat Ruotsiin ja Viroon sekä Latvia: Riiassa urkukonsertti ja Verdin ooppera Aida, 

2001

5 kpl: Kuhmon kamarimusiikkijuhlat; Lahden Sibeliustalo: Lahden kaupunginorkesteri konsertti; Matka Tarttoon Vanemuine-teatteri: Kahlmanin operetti Montmarten orvokki; Musiikkimatka Krakovaan; Musiikkimatka Tukholmaan Ruotsin Sinfoniaorkesterin konsertti

2000

4 kpl: Lahden Sibeliustalo: Lahden kaupunginorkesterin konsertit (2 kpl); Kuhmon kamarimusiikkijuhlat; Musiikkimatka Riikaan, latvialainen oopperauutuus Zigmar Liepinsin No rozes un asinim, lisäksi Jurmala ja Sigulda

1999

1 kpl: Viron Estonia-teatteri: Mozartin ooppera Don Giovanni

1998

1 kpl: Viron Estonia-teatteri: Verdin ooppera La Traviata

1997

2 kpl: Lahden Ristinkirkko: Lahden kaupunginorkesterin konsertti; Uudenkaupungin Crusell-viikot: Suomi 75 -orkesterin konsertti

1996

1 kpl: Turun Musiikkijuhlat: Turun kaupunginorkesterin konsertti

1995

1 kpl: Finlandia-talo: Helsingin kaupunginorkesterin konsertti

1994

2 kpl: Sysmän Suvisoitto sekä Kotkan Lohisoitto

1993

2 kpl: Aplodit Orkesterille yhdistyksen vieraina Lahden kaupunginorkesterin konsertissa sekä Sysmän Suvisoitto