BBC Proms -matka ja ennakkoilmoittautuminen

25.2.2020

BBC Proms -festivaalimatka Lontooseen 10. - 13.9.2020

Proms-matkamme suunnittelu etenee. Seuraavassa on tarkentunut matkasuunnitelma. Hintatiedot eivät ole vielä varmistuneet. Matkan virallinen järjestäjä on Lomalinja-matkatoimisto. Matkaa on suunniteltu yhdessä Pro Orchestran kanssa. Matka toteutuu, jos konserttiliput saadaan varatuksi ryhmälle. Matkatoimiston edustaja Maija Sirén esittelee matkaa jäsenillassa ke 4.3., joka alkaa klo 18.

BBC Proms on maailman laajin klassisen musiikin festivaali. Vuonna 1895 aloitettu kahdeksan viikkoa kestävä kesätapahtuma sisältää yli 70 konserttia ja päänäyttämönä Lontoossa on Kensingtonissa sijaitseva Royal Albert Hall. Matkalla nähdään kaksi upeaa festivaalikonserttia ja monia Lontoon kiinnostavia kohteita, kuten Kensingtonin Palatsi, Royal Opera -talo, Mayfairin ja Covent Gardenin alueet sekä Hampton Court Palatsi Richmond upon Thamesissa.

Asiantuntijaoppaana on Aarno Cronvall.

1.päivä, 10.9.
Kaupunkikierros ja Handel & Hendrix Museo

Finnairin aamulento Lontooseen, missä paikallisopas on ryhmää vastassa. Aluksi tutustutaan Lontoon nähtävyyksiin opastetulla kiertoajelulla. Nähdään tärkeimmät nähtävyydet kuten Big Ben -kello, Piccadilly Circus -aukio, Buckinghamin palatsi, Tower Bridge -silta ja London Eye maailmanpyörä sekä Mayfairin hienostoalueella elegantteja Yrjöjen aikaisia kaupunkipientaloja. Mayfairin Brook Street on musiikillisen historian aarreaitta. Vierailu Handel-talomuseoon vie takaisin 1800-luvulle kuuluisan säveltäjän elämään ja lisäbonuksena kävijä saa hiukan makua rock and rollista, koska Jimi Hendrix asui viereisessä asunnossa vuosisatoja Händelin kuoleman jälkeen. Yhteinen lounas kierroksen aikana. Majoittuminen hotelliin Kensingtonin kaupunginosassa.

2. päivä 11.9.
Royal Opera House, Covent Garden ja National Gallery

Aamiainen. Lähdetään kierrokselle osittain bussilla ja osittain kävellen. Tutustutaan oppaan johdolla Royal Opera Housen oopperataloon, jossa toimivat Royal Opera, Royal Ballet ja Royal Opera Housen orkesteri. Tutustutaan Covent Gardenin legendoihin ja maamerkkeihin opastetulla kävelykierroksella. Vieraillaan lopuksi National Gallery taidemuseossa. Yhteinen päivällinen ja Aarno Cronvallin johdanto illan konserttiin.

3. päivä 12.9.
Kensington Palace, englantilainen iltapäivätee

Aamiaisen jälkeen kävellään oppaan kanssa Kensingtonin Palatsiin, joka on toiminut useiden kuninkaallisen perheen jäsenten asuntona aina 1600-luvulta lähtien. Palatsi toimii asuntona yhä, mutta useat sen osat ja puutarhat ovat avoimia vierailijoille. Ne tarjoavat kiehtovan katsauksen monien Britannian kuuluisimpien kuninkaallisten elämään ja entisiin aikoihin. Viimeisimpinä vuosikymmeninä Kensingtonin palatsi on tullut kuuluisaksi muun muassa siitä, että se oli Walesin prinsessa Dianan koti. Palatsivierailun jälkeen nautitaan perinteinen englantilainen iltapäivätee ihanien pikkuleipien ja leivosten kera kävelymatkan päässä Bailey’s hotellissa. Teehetki kruunataan lasillisella samppanjaa. Paluu hotellille kävellen. Aarno Cronvallin johdanto illan konserttiin hotellin kokoustilassa. Proms-festivaalin päätösillan puistokonsertti Hyde Parkissa.

4. päivä 13.9.
Hampton Court Palace

Aamiaisen jälkeen huoneidenluovutus ja lähtö kohti lentokenttää Richmond upon Thamesin kautta. Vierailu Hampton Courtin kuninkaallisessa palatsissa, jonka tunnetuin asukas lienee Henry VIII. Tässä mahtavassa linnassa mm. valtionsalit, keittiö ja makuuhuoneet upeine tekstiileineen ja arvokkaine maalauksineen ovat yleisön nähtävänä. Linnan upea, laaja puutarha on voittanut lukuisia palkintoja puutarhakilpailuissa. Iltalento Lontoosta Helsinkiin.

ALUSTAVA HINTA-ARVIO 1 400 € + konsertit (hinta varmistuu myöhemmin)

• Finnairin suorat reittilennot Helsinki - Lontoo - Helsinki turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut
• suomenkielisen paikallisoppaan opastukset

Lisämaksusta yhden hengen huone  (hinta varmistuu myöhemmin).

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Lontoo 08.00 - 09.10 Finnair
Lontoo - Helsinki 18.10 - 23.00 Finnair

Majoitus

Copthorne Tara Hotel ****, Kensington, Lontoo

Rauhallinen sijainti lyhyen matkan päässä Kensingtonin puutarhasta ja palatsista. Kävelymatka Luonnontieteelliseen museoon, Victoria & Albert -museoon ja The Royal Albert Halliin. Huoneissa on HD-TV, tallelokero, ilmainen langaton internetyhteys, teen/kahvin valmistusvälineet ja ilmastointi. Lähin metroasema High Street Kensington on vain kahden minuutin kävelymatkan päässä hotellista.

Lisätietoja

- Matkaan kuuluu kaksi konserttia, joista toisen on tarkoitus olla sinfoniakonsertti Royal Albert Hallissa (konsertti ei ole viimeisen illan Last Night -konsertti, koska siihen ei myydä ryhmälippuja). Toinen sisäänpääsylippu on viimeisen illan Proms in the Park -konserttiin Hyde Parkissa (picnic-konsertti).
- Proorchestralaisilla on aluksi etuosto-oikeus matkalle.
- Matka tulee myyntiin myös Taloustaitolehden lukijamatkaksi sen jälkeen, kun proorchestralaisten etuosto-oikeusaika on päättynyt.
- Matka ei toteudu, jos konserttilippuja ei saada varattua.
- Proms-liput tulevat myyntiin huhti-toukokuussa, jolloin myyntiaikaa on vain muutama päivä. Tämän vuoksi varattavien lippujen määrä on oltava tiedossa, sillä matkatoimisto joutuu lunastamaan liput heti.
- Matkalle voi ilmoittautua alla olevalla lomakkeella tai ottamalla yhteyttä sihteeriin. Tämän jälkeen ilmoittautuja on "lähes sitoutunut" lähtemään matkalle, jos konserttiliput saadaan.
- Matkatoimisto lähettää laskun osallistujalle, kun saavat meiltä tiedot ilmoittautuneista. Laskussa oleva ennakkomaksu on maksettava eräpäivään mennessä, jolloin paikka vahvistuu matkatoimistolle.
- Ennakkomaksu palautetaan, jos matka ei toteudu.

Matkamme ajoittuu festivaalin viimeisille päiville, joihin konserttisarjat huipentuvat. Tarjolla on nyt ainutlaatuinen musiikkimatka. Tartu tilaisuuteen!